Over ons

Studio Du Saar
Studio Du Saar is een jong Amsterdams architectenbureau, opgericht door architect/ontwerper Camiel du Saar. Na het afronden van de MTS, HTS en TU Delft en bij diverse grote architectenbureau’s gewerkt te hebben werd het tijd om een mooi eigen bedrijf op te richten. Iets wat er tot noch toe niet was: een bedrijf wat ondersteuning kan bieden van schets tot realisatie en van huis tot stoel! Wij begeven ons op het snijvlak van architectuur en industriële vormgeving. Deze disciplines worden vermengd, verbogen en uitgedaagd. Hierdoor ontstaan creatieve, onalledaagse oplossingen voor alledaagse vraagstukken.

Architectuur:
Bij iedere ontwerpopgave vinden we het belangrijk om eerst grip te krijgen op de situatie. Ongeacht de omvang van het bouwwerk wordt er gekeken naar de drie pijlers: de gebruiker, de context en de wensen. Dit eisenpakket wordt gevormd naar een conceptueel ontwerp en we streven ernaar om de verwachtingen te doen overtreffen, maar budgettair en planning technisch binnen de kaders te blijven. Waarom zijn deze pijlers belangrijk? Bouwprojecten zijn kostbaar van aard en alleen als een ontwerp naadloos aansluit op de gebruiker, de wensen en de context zal de waarde tot uiting komen en zal het deze waarde ook blijven behouden! Dit is het startschot van duurzaam bouwen.

Werkzijze:
Bij een aanvraag zal er in eerste instantie een vrijblijvend eerste gesprek plaatsvinden. Hier worden uw wensen besproken, welke verduidelijkt kunnen worden met referenties of het aanmaken van een Pinterest bord. Deze wensen vertalen we naar meerdere scenario’s op plattegrond niveau en worden eventueel voorzien van kleurenschema’s, schetsen en referenties. Dit is het Schets Ontwerp. Nadat er een scenario is gekozen wordt deze uitgewerkt naar Definitief Ontwerp of vaak zelfs al naar Bouwaanvraag. Als de bouwaanvraag ingediend is bij de gemeente, moet er minimaal 8 weken gewacht worden tot de goedkeuring alvorens er gebouwd mag worden. In de tussentijd kunnen aannemers een Aanbestedingsronde doen.

Bouwen moet leuk blijven en Studio Du Saar neemt graag de bijkomende zorgen op zich, zodat u zich bezig kunt houden met de leuke aspecten!

Netwerk:
Door onze jarenlange ervaring hebben wij een groot vast netwerk van professionals opgebouwd. Van constructeur tot bouwfysici en van elektriciens tot en met installateurs. Hierdoor kunnen wij de meest complexe opdrachten aannemen variërend van klein tot groot.

Materialisatie en detaillering:
Wij kiezen graag voor duurzame materialen, omdat het bouwwerk na 5 of 10 jaar nog steeds net zo moet schitteren als bij oplevering. Doordat wij in het bezit zijn van een compleet ingerichte werkplaats kunnen wij ook bij de inrichting ondersteuning bieden. En omdat wij dit zelf kunnen realiseren scheelt dit weer een stap van ontwerper – tot bouwer, waardoor er korte lijnen ontstaan en dit ten goede komt van het bouwproces.

De Studio:
Studio Du Saar ontwerpt, bouwt, begeleidt en realiseert. Maar naast architectuur houden wij ons ook graag bezig met het ontwikkelen van ideeën en vertalen deze naar meubels, interieurs en objecten. We werken graag met ongepolijste of gerecycelde materialen zoals staal, beton en hout, en verwerken deze in onze compleet ingerichte werkplaats tot stoere, doch toegankelijke ontwerpen van hoogwaardige kwaliteit. Bekijk een selectie van de door ons ontworpen en gerealiseerde projecten op deze site.

Neem gerust contact met ons op voor vragen en verzoeken, of voor een vrijblijvende offerte.

Tot snel in Du Studio!

Camiel du Saar

ik