bureau van m’n schoonmoeder

Studio Du Saar is altijd al gefascineerd geweest van klassiek design. Grote voorbeelden zijn Jean Prouvé, Gerrit Rietveld, W. H. Gispen en Charles & Ray Eames. Maar ook producten voor dagelijks gebruik zoals de oude schoolbanken, die puur functioneel ontworpen waren hebben invloed gehad op de ontwerpvisie, materialisatie en detaillering van dit bureau.

Het ‘Bureau van mijn schoonmoeder’ is een ontwerp waarbij fascinatie samensmelt met hedendaagse techniek.  

Ontwerp:
Dit ontwerp is compact qua afmeting, maar door slimme ontwerpkeuzes zeer efficiënt in gebruik. Het werkblad is uitgevoerd met twee boven elkaar liggende niveaus. Hierdoor kan men het werkblad overzichtelijk houden, en op het onderste niveau bijvoorbeeld ingekomen stukken bewaren.  Door de afmeting kan het ontwerp ook in kleinere ruimtes goed tot zijn recht komen zonder te veel aandacht op te eisen. Het onderstel bestaat uit twee asymmetrische poten wat de gebruiker de ultieme bewegingsvrijheid biedt en wat tevens voor een mooi krachtenspel zorgt.    

Materialisatie:
Het blad is vervaardigd uit enkellaags verlijmd bamboe, dit is zeer duurzaam en heeft een prachtige nerf die in ieder detail terug te vinden is. Het onderstel is gelaserd massief staal van 10 mm dik, grof geborsteld en blank gelakt. En uiteraard komt het ‘Dusaarenlaadje’ uit een oude archiefkast.

De combinatie van staal en hout zorgt voor een aaibaar, doch elegant product en in combinatie met het doordachte ontwerp ook nog eens een genot om aan te zitten.

“Dus, hup, aan het werk!”